[Blog 17] Blog: Opgewonden van eend

Dankbaar kijk ik terug op het afgelopen jaar. December 2015 was de inschrijving bij de KvK een feit en ik heb geen seconde spijt. Wat is ondernemen leuk! Wat heb ik veel geproefd, geroken, gehoord, geleerd en gecreëerd. Wat heb ik veel inspirerende mensen ontmoet. Geen dag is hetzelfde, elke maand is onzeker, maar ik ben eigen baas en kan mijn eigen keuzes maken. Ik kan je zeggen, dat bevalt zo goed. Ik verzorg demo’s voor A-merken in de mooiste kookwinkels, ik kook, bak, schrijf, verzorg workshops en combineer dit met office support. Deze laatste blog voor 2016 sluit ik niet af zonder een recept. Een klassiek gerecht met intense smaken. Mijn lievelingsgerecht. Ik heb tijdens het proeven wel eens iemand horen zeggen; dit is een culinair orgasme. Of was ik dat wellicht zelf?

Confit de canard

4 eendenbouten a 175 g van de poelier, 10 eetl grof zeezout, 6 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, 4 blaadjes laurier, 4 tenen knoflook (gekneusd), 2-2 ½ liter ganzenvet, 6 jeneverbessen, peper en zout

Leg de eendenbouten in een ovenschaal en masseer de bouten teder in met grof zout. Dek af met folie en zet het 24 uur in de koelkast. Volgende dag: verwarm het ganzenvet in een braadpan. Let op; het vet mag niet gaan koken. Haal de bouten uit de schaal, veeg het zout eraf en leg de bouten voorzichtig in het vet. Doe de laurier, tijm, knoflook, rozemarijn en de jeneverbessen erbij. Leg de deksel schuin op de pan en laat de bouten 2 ½ tot 3 uur garen op zo’n laag vuur dat je net een klein luchtbelletje in het vet ziet bewegen. Haal de bouten voorzichtig uit het vet. Verhit 2 eetl van het vet in een koekenpan en bak de boutjes in 3-5 minuten aan beide zijden goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met puree van zoete aardappel, rode kool, gestoofde appeltjes en een fles intens volle rode wijn. Ik wens je warme dagen toe en een avontuurlijk 2017.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.