[Blog 14] Recept: Zalm met sinaasappel en Pernod

Zalm met sinaasappel en Pernod

Benodigdheden voor 4-6 personen:
1 hele zalm van ongeveer 700 gram
1 sinaasappel, schoongeboend en in plakken gesneden
1 el ras-el-hanout van goede kwaliteit
¼  bos verse dille, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el Pernod
1 tl milde mosterd
1 el versgeperst sinaasappelsap
1 lente ui, fijngehakt
versgemalen peper en zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm in een ovenschaal. Maak de marinade van de ras-el-hanout, olie, Pernod, sinaasappelsap, mosterd, dille, peper en zout. Giet en masseer de marinade goed over de zalm. en laat de zalm minimaal 45 minuten marineren. Keer de zalm halverwege deze tijd. Rangschik de plakken sinaasappel en lente uitjes op de zalm. Plaats de schaal in het midden van de oven. De zalm is in 20-25 minuten mooi gaar. Serveer de zalm met een Hollandse krop sla en puree van zoete aardappel. Heerlijk met een glaasje Pernod, aangelengd met tonic of enkel een ijsblokje. Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.