[Blog 13] Review: Verliefd op een pan? Het kan!

BK new vintage: Keramiek
30 Juni jl. was ik op uitnodiging van BK Cookware te gast bij kookstudio De Riet in Leusden. Voor ik naar binnen ging ben ik de stal ingelopen en werd vriendelijk begroet door de koeien en kalfjes. Ik had al snel door dat het vee op deze boerderij een prettig leven geniet. Schone stal, vers stro en veel bewegingsruimte.

Na ontvangst en een introductie door het BK team werden we in 3 teams verdeeld. Elk team ging met een black box, gevuld met ingrediënten de uitdaging aan. We kregen alle vrijheid om creatief aan de slag te gaan.

Er was één voorwaarde; gebruik de BK new vintage keramiek pan(n)en en de mini cocotte. Een fijne voorwaarde want de keramiek pan straalt klasse en kwaliteit uit. Met twee teamgenoten ging ik aan de slag. Salade met een Franse vinaigrette, haricots verts, aardappeltjes met én zonder buikspek, gebraden varkensfilet met rozemarijn en voor de vegetariërs courgettebloemen gevuld met kaas.

We hebben met de keramiek pan diverse kooktechnieken toegepast; fruiten, smoren, blancheren, braden en garen in de oven. Er werd enthousiast, professioneel en goed samengewerkt. Vervolgens hebben we aan de mooi gedekte tafel en een goed glas wijn de gerechten toegelicht en geproefd. Het was een geweldige avond met fijn gezelschap. Hulde aan het BK team.

Mijn bevindingen over de keramiek pan:

  • Je kunt de pan direct vanuit de vriezer op het fornuis zetten of in een voorverwarmde oven want de pan is bestand tegen extreme temperatuurverschillen.
  • Koken, smoren, sudderen, braden, een luchtige souffle, pastagerecht, een roux voor ragout, of een zomers minestronesoep; het kan allemaal bereid worden in deze wonderschone pan.
  • Na een drukke werkdag kun je kip of vlees in de pan kort aanbraden en laten garen in de oven.
  • De pan kan door haar mooie strakke uitstraling direct op tafel en houdt de warmte goed vast.
  • De pannen hebben een anti aanbak procedé ondergaan en zijn snel schoon.
  • De pan heeft een rustige natuurlijke kleur; taupe.

Conclusie: BK is voor mij BRILJANT KOKEN. Ik ben verliefd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.