[Blog 8] Specerijen – Koreander

Koriander (beetje aards, bijna koffie gebrand aroma)

Wordt in Oosterse landen als peterselie gebruikt in curry‘s, salades en soepen. Ook toepasbaar in Marokkaanse tajine en Indiase gerechten. Koriander houdt een zoute smaak tegen en vette smaken in evenwicht én biedt verkoeling aan pikante gerechten.

Gebruik: heel blad of fijngehakte blaadjes vers door of op gerecht, maar laat het nooit meekoken. Koriander kun je prima zelf zaaien. Bewaar een bos verse koriander in ietwat vochtig keukenrolpapier in een plastic zakje in de koelkast.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.